Welkom, bezoeker! [ Registreren | InloggenRSS Feed  |   | 

Raven Hengelsport

Raven HengelsportRaven Hengelsport
Van garage tot marktleider

Het was 1974 toen Sjoerd Raven vanuit de garage bij zijn huis in Dronten (Flevoland) begon met een dierenwinkel. In deze dierenwinkel verkocht hij vogels, zaden en dierenbenodigdheden. Naast deze dierenwinkel had hij diverse marktkramen op markten waar hij zijn producten verkocht.

Vier jaar later opende Sjoerd Raven zijn eerste dierenboetiek in Lelystad alwaar hij het assortiment uitbreidde met hengelsport artikelen.

Raven Dronten als nieuwe locatie

In 1980 werd een tweede dierenboetiek geopend in Dronten door de zonen van Sjoerd, Dion en Iwan, en in 1981 opende Raven de derde zaak in de groeiende stad Almere.

Eerste hengelsportwinkel

In 1988 werd de hengelsport van de dierenboetiek gesplitst en de eerste echte hengelsportwinkel van de familie Raven was geboren. Dion runde deze hengelsportwinkel in Lelystad. Ondertussen specialiseerde Iwan zich in aquaria en vijverbenodigdheden.

In 1994 was de winkel in Lelycentre uit zijn jas gegroeid en werd daarom verhuisd naar de Tjalk in Lelystad. De groei was echter niet te stuiten en in 1999 werd ook dit jasje te krap wat dan ook de reden was voor een nieuw pand te bouwen ook aan de Tjalk, de grootste hengelsportzaak van Nederland.

Flevoland te klein

In 2000 werd het eerste filiaal buiten de Flevopolder geopend in Hengelo. Inmiddels is ook deze winkel verhuisd en niet meer in Hengelo gesitueerd maar op de Woonboulevard 6 in Almere.

Het ging Raven Hengelsport voor de wind en de groei was niet stoppen. Daarom werd besloten de twee winkels van Vlemmix in Tilburg en later in Steenwijk over te nemen.

Grenzeloze groei van Raven Hengelsport

De groei en het ondernemerschap van de familie Raven was eindeloos en op de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden werden deze gevonden in Tsjechië en Polen. Het was 2007 toen Raven Hengelsport de eerste winkel buiten Nederland opende in Brno en niet veel later in Warschau, Polen.

Het Raven distributiecentrum

Om alle filialen te kunnen bevoorraden is goede distributie noodzakelijk. Daarom is in 2009 gestart met de bouw van een eigen distributiecentrum in Dronten. Vanuit dit distributiecentrum worden zowel de Nederlandse als buitenlandse filialen voorzien van hun voorraad. Hier vind je ook het kantoor en onze postorder.

Weer een stap verder…

Omdat twee namen voor één bedrijf te ingewikkeld was ondergingen Raven en Vlemmix aan het einde van 2013 een kleine metamorfose. Raven Fishing en Vlemmix Hengelsport werden omgedoopt tot Raven Hengelsport – Alles voor de hengelsport. Deze slogan wordt ook nu nog gebruikt en geeft de missie van Raven Hengelsport weer.

Adresgegevens:

Almelo
Woonboulevard 6
7606 JA Almelo
Telefoon: 0546 – 53 88 21

Lelystad
Tjalk 1525
8232 LK Lelystad
Telefoon: 0320 – 25 71 76

Steenwijk
Woldmeentherand 11a
8332 JE Steenwijk
Telefoon: 0521 – 52 40 24

Tilburg
Ringbaan Oost 102
5013 CD Tilburg
Telefoon: 013 – 542 47 94

Website Raven Hengelsport

Inloggen met FacebookGeen registratie nodig!

Like ons op Facebook

Aanmelden nieuwsbrief

E-mailadres:

Advertentie

Share This